header-15
Nederlands > Vakantiehuisje te huur in Zeeland

Licht, lucht, rust en ruimte

In het prachtige oude polderlandschap van West Zeeuws-Vlaanderen ligt ons dijkhuisje op een ruim perceel, omringd door kreekjes, weilanden en akkers, zo ver als het oog kan kijken. Het is de ideale plek voor strandbezoekers, natuurliefhebbers en rustzoekers.

Strand

De omgeving biedt naast licht, lucht, rust en ruimte een veelzijdig aanbod aan vermaak. In de nabije omtrek liggen de mooie brede Zeeuws-Vlaamse stranden van Nieuwvliet–Bad, Cadzand-Bad en Groede die met de fiets bereikbaar zijn. Ook is er een aantal mooie plaatsjes in de omgeving, zoals het charmante Groede met zijn mooie museumstraatje, galeries en terrassen, het stadje Sluis met leuke winkels en vele restaurants, cultuurstad Aardenburg en Breskens, de poortwachter van de Westerschelde met zijn jachthaven, visrestaurants en vishallen.

Natuur

In de directe omgeving van het dijkhuisje ligt het weilandreservaat de Blikken met zijn vogelobservatiehut waar je in de winter de ganzen voorbij ziet komen en in de zomer grutto’s, baltsende kieviten en steltlopertjes kunt bespieden. Even verderop bij Nieuwvliet ligt de Verdronken Zwarte Polder, een sluftergebied met tal van zeldzame planten. Op de grens van Nederland en België ligt het bekende natuurreservaat Het Zwin en ook de Wallen van Retranchement zijn zeker de moeite waard.

België

Het Belgische achterland biedt veel mogelijkheden voor uitstapjes. Op 25 kilometer afstand ligt het middeleeuwse Brugge, een van de mooiste steden van Europa met zijn kronkelige staatjes en reien. In de vele musea, waaronder het Oud Sint Jans Hospitaal met werk van Memling, raak je niet uitgekeken en het winkelaanbod van Brugge is erg goed. Op 50 kilometer afstand ligt het prachtige Gent, dat net als Brugge veel te bieden heeft, waaronder een bruisend cultureel leven. Ook zijn de kleinere plaatsen zeer de moeite waard zoals het dorpje Damme en het mondaine Knokke. En natuurlijk kunt u overal genieten van de Belgische keuken.

Eten en drinken

In de omgeving van het dijkhuisje zitten veel restaurants in alle categorieën. Van restaurants met Michelinsterren tot gewone eetcafés. Bij links hebben we er een aantal op een rijtje gezet. Zelf koken kan natuurlijk ook. De keuken is volledig uitgerust. In de omgeving zijn veel goede winkels en op woensdag is er een gezellige markt in Oostburg.

vakantiehuisje zeeland strand Cadzand Groede huisje huren retranchement landelijk  natuur rust  licht  lucht ruimte gay friendly homo vriendelijk zeeuws vlaanderen knokke  Nieuwvliet  wandelen  fietsen